Celonárodné testovanie počítačových zručností IT FITNESS 2020

Aktuále prebieha už 9. ročník IT Fitness Testu, najrozsiahlejšieho testovania digitálnych zručností na Slovensku, ktoré aj tento rok preverí úroveň digitálnej gramotnosti žiakov a  širokej verejnosti. Naša škola sa di tejto aktivity zapája každoročne v rámci hodín informatiky. Tento rok je iný. Testovnie je možné robiť z pohodlia domova. 
Otázky v teste zohľadňujú mimoriadnu situáciu súvisiacu s koronakrízou, ktorá so sebou priniesla potrebu intenzívnejšie využívať online digitálne komunikačné nástroje.
Oficiálna časť tento rok potrvá od 4. mája do 30. júna. Ide o overený a vyskúšaný spôsob testovania digitálnej gramotnosti, test zároveň poskytuje reálny obraz o tom, na akej úrovni sú naše IT zručnosti.
Tohtoročný test obsahuje viac praktických otázok zameraných na riešenie špecifického problému. Snahou nie je iba otestovať teoretické znalosti IT, na dopracovanie sa k správnej odpovedi musí respondent použiť vhodne zvolený digitálny nástroj, napríklad aplikáciu alebo vyhľadávanie na internete. Aj samotné otázky sú orientované na praktické riešenie konkrétnych situácií, s ktorými sa riešitelia môžu stretnúť v reálnom živote.
Test si môže urobiť každý z vás zdarma na webe tu